ALPET 130 Super hálóerősítésű hőtükrös fólia

ALPET 130 Super hálóerősítésű hőtükrös fólia
Belső oldali párazáró fólia megakadályozza a pára bejutását a hőszigetelés a belsejébe.
Részletek

A fólia úgy van kialakítva, hogy magas párazáró képességgel rendelkezzen, megakadályozza a pára bejutását a hőszigetelés a belsejébe. A párazáró fólia jelentősen hozzájárul a hőszigetelés hosszú távú és megfelelő működéséhez. A beépített hőtükrös fényvisszaverő alumínium réteg jelentősen növeli a gőztömörséget. A belső burkolat és a hővisszaverő fólia között légrést kell hagyni.

Háló erősítésű hőtükör fólia belső oldali párazáráshoz
Párafékező fólia 130 Gr/m²

A termék ára 1tekercs fóliára vonatkozik! A kiszerelése: 1 tekercs 75 m2. Csak egész tekercs rendelhető! Kérem ennek megfelelő m2 mennyiséget rendeljen! 1-2 hét átfutással szállítható!

1 tekercs 75 m2
2 tekercs 150 m2
3 tekercs 225 m2
4 tekercs 300 m2
5 tekercs 375 m2
6 tekercs 450 m2
7 tekercs 525 m2
8 tekercs 600 m2
9 tekercs 675 m2
10 tekercs 750 m2
stb.

Szállítási idő: 7-14 nap
Amennyiben olyan termékeket rendel melyek különböző raktárakban vannak,
azokat először a központi raktárba kell szállítani, ott lesz
összecsomagolva és feladva, tehát ilyen esetben a szállítási idő növekedésével kell
számolni!

Adatok
Tömeg
170 g/tekercs
Beépítése

A módja megegyezik a páratömítő, párazáró fóliák beépítésével. A fóliát úgy építjük be, hogy a fényvisszaverő rétege a belső tér felé irányuljon. Hogy fényvisszaverő (hővisszaverő) képessége biztosítva legyen, szükséges a fólia és az alulnézet vagy a belső borítás anyaga (pl. gipszkarton, lambéria) között 4-6 cm zárt légrést hagyni. Ha nincs betartva a felül adott eljárás a fólia teljesíti a kellő páratömítő feladatát, de nem veri vissza a sugárzási hő részét az épület belső terébe.
Abban az esetben ha a fóliát egyenesen a fémprofil és alulnézetre építjük be ajánljuk a páratömítőt ráragasztani a fémprofilra JUTAFOL PROF szalaggal. Az ALPET páratömítő egyedi sávjait összeragaszthatjuk
JUTAFOL SP 1 vagy reflex JUTAFOL SP AL összekötő szalagokkal, melyek biztosítják a perfekt párazárást és a sávszél leragasztásával szebb külsőt adnak.
Az ALPET fólia beépítésénél szaunába vagy más magas hőfokú környezetbe, szükséges az alulnézeti elem és a fólia közé min. 30 mm-es hőszigetelést tenni. A fóliasávok összekötéséhez UTAFOL SP AL szalagot szükséges használni. A fólia szintjén a hőmérséklet nem haladhatja meg a 80°C –t.
Ha az ALPET fóliát úgy építj ük be hogy fém anyagot érint /például trapézlemezt/ nem szabad hogy ez érintkezzen a fólia reflex anyagával . A páratömítő ragasztását a falazatra JUTAFOL MASTIC ragasztóval végezzük. Felhasználása megegyezik a JUTAFOL N páratömítő fóliával. Abban az esetben ha a páratömítőt úgy használjuk fel, hogy a beerősítési elemek áthatnak a páratömítőn, nem ajánlunk ebbe a szerkezetbe világító vagy elektromos elemeket beszerelni. A fóliákat olyan szerkezetbe ajánljuk ahol a belső tér oldalán kimondottan magasabb a nedvesség vagy hőmérséklet (magas a páranyomás), vagy a szerkezetnek korlátolt lehetősége van a vízpára kivezetésére.

Tulajdonságok

 

Tulajdonságok Szabvány Érték Egység
Hossz: EN 1848-2 50 m
Szélesség: EN 1848-2 1,5 m
Tekercssúly: min. 9,8 kg
Egységnyi területre jutó tömeg: EN 1849-2 130 (+-10) g/m2
Szakító szilárdság: EN 12311-1
EN 13859-1
235/195 N/50mm
Vízgőz átviteli tulajdonság Sd Érték: EN 12572 min. 170 m
Vízgőzáteresztés: EN 1931 1,0.10־¹⁵g/m².sPa
+-20%
-
Szegszakító ellenállás: 53/53 N
Nyúlás: 13/13 %
Diffúziós ellenállás: 630 (m2.Pa/kg)
Vízállóság: 2 kPa
Éghetőségi besorolás: EN 13501
EN 11925-2
F osztály
Alkalmazási hőmérséklet: -40/+80
Részletek

Az ALPET 130 SUPER polietilén hálóerősítésű párazáró fólia, erősen fényvisszaverő speciális bevonattal. Megakadályozza a pára nagymértékű bejutását a szigetelésbe. Felhasználható lejtős lapos valamint függőleges szerkezeteknél. Megegyezik a páratömítő fóliákkal. A reflex hő visszaverő réteg emeli a páratömítő tulajdonságot és a beépítési utasítás betartása mellett, visszaveri a sugárzási hő egy részét az épület belső terébe. Ezt a fóliát ajánlani lehet mint alap elemet a padlófűtés beépítésénél. Négyrétegű anyag, mely áll gézkötésű PE merevítő rácsból kétoldalt PE fóliakasírozással, és alsó speciális fényvisszaverő rétegből. A gézkötés biztosítja az anyag szilárdságát a kétoldali kasírozás visszaverő réteggel biztosítja /a helyes beépítési mód mellett/ vízszigetelő és páratömítő tulajdonsága mellett részben a sugárzási hő visszaverődését is. A fólia úgy van feltekercselve, hogy az adott munkatérben egyszerűen le lehessen teríteni. A bepiszkolódás ellen minden tekercs PE fóliába van csomagolva. A fóliák alapanyaguknak köszönhetően tartósak, nem penészesednek, nem rothadnak, ellenállók és egészségileg ártalmatlanok.