Tető áttörés, szellőzőcső, strang- és antennakivezető, szolárcső, napelemkábel átvezető cserép

A tetőfedésen átvezetett csövek, vezetékek, árbócok, esetleg kémények átvezetése, strang szellőzés azaz szennyvíz lefolyócső kiszellőztetése, antennakivezető. A konyhai elszívó, páraelszívó, fürdőszoba, mellékhelység szellőztetéseknek a tetőn át történő kivezetésének a megoldásai.

Alapvetően a tetőátvezetés áll egy a tetőcseréppel azonos formájú műanyag átvezető cserépből. Amennyiben nincs forma azonos átvezető cserép, akkor az univerzális átvezető cserepekből lehet választani.

Az átvezető cserépre kerül rá az szükséges funkciót ellátó felépítmény. A formaazonos átvezető cserepekre építhetők a 110 mm átmérőjű kivezetések, antennakivezetés, szolárkivezetés. Ha 125 mm átmérőjű kivezetést szeretne, csak az univerzális 125mm kivezetésű átvezető cserepet tudja használni.

A tetőfólián való szakszerű, beázás mentes átvezetéshez fóliagallér beépítését javaslom, ragasztószalag segítségével. Külső és belső oldali fóliához is!

A födém felől érkező szellőcsőhőz való csatlakozást könnyíti meg a flexibilis gégecső, ritkán kerül egy síkba a két cső, ezzel könnyen összeköthető.