Tető áttörés, szellőzőcső, strang- és antennakivezető, szolárcső, napelemkábel átvezető

A tetőfedésen átvezetett csövek, vezetékek, árbócok, esetleg kémények átvezetése, strang szellőzés azaz szennyvíz lefolyócső kiszellőztetése, antennakivezető. A konyhai elszívó, páraelszívó, fürdőszoba, mellékhelység szellőztetéseknek a tetőn át történő kivezetésének a megoldásai.

Alapvetően a kivezetés áll egy a tetőcseréppel azonos formájú műanyag alapcserépből. Amennyiben nincs formaazonos alapcserép, akkor az univerzális alapcserepekből lehet választani.

Az alapcserépre kerül rá egy az adott funkciót ellátó felépítmény. A formaazonos cserepekre építhetők a 110 mm átmérőjű kivezetések, antennakivezetés, szolárkivezetés. Ha 125 mm átmérőjű kivezetést szeretne, csak az univerzális 125mm kivezetésű alapcserepet tudja használni.

A tetőfólián való szakszerű, beázás mentes átvezetéshez fóliagallér beépítését javaslom, ragasztószalag segítségével. Külső és belső oldali fóliához is!

A födém felől érkező szellőcsőhőz való csatlakozást könnyíti meg a flexibilis gégecső, ritkán kerül egy síkba a két cső, ezzel könnyen összeköthető.