GROX Huzatszabályzó füst kéményre

GROX Huzatszabályzó füst kéményre
Kürtő átmérő
33 360 Ft

Égés-tökéletesítés
Gáz és Vegyes tüzelésnél egyaránt

AGrox Huzatszabályzó állandó, az átlagosnál magasabb hőmérsékletet hoz létre a kéményben, illetve az égéstérben, jelentősen javítva ezzel az égés hatékonyságát, növelve a hőleadást. Speciális kiképzése miatt, bent tartja a még éghető gázokat, így lehetővé teszi azok elégetését is, jelentős energiamegtakarítást eredményezve.

Részletek

Energiatakarékosság

A Grox huzatszabályzó használatával jelentős energia-, és költségmegtakarítás érhető el. Normál esetben a kéményből kiáramló égéstermék nagy százalékban még éghető gáz, a Grox huzatszabályzó hatására ezek a gázok is hasznosításra kerülnek, így érhető el az energiamegtakarítás.

Költséghatékonyság

Cserépkályhák, kandallók, vegyes tüzelésű kazánok megbízható megoldásaként átlagosan évi kb. 20–48 % gáz fűtés esetén: kb. 10–19%-os költségmegtakarítás érhető el, a mérési jegyzőkönyvek, és a gyakorlati tapasztalatok alapján.

Szélvisszafújás

Az MSZ EN 1859 szabvány szerint elvégzett ÉME szélcsatorna mérések szerint a Grox huzatszabályzó gátolja a szél befúvást, a meglévő huzatot azonban nem csökkenti. A Grox huzatszabályzó előnye a szeles időjárásban még inkább jelentkezik, mert a szél szívó hatását tompítja, csökkenti. Megakadályozza, hogy a szél kifújja a meleget és az éghető gázokat a kéményből és az égéstérből.
A hasonló típusú termékekkel ellentétben nem fojtásként üzemel, csak szabályozza a már meglévő huzatot. Egyaránt ajánljuk normál működésű vagy erős és túlméretezett kéményekhez is.

 

Használatával a szélvisszafújásos szénmonoxid-mérgezés veszélye csökkenthető! Használata azonban nem pótolja a vészjelző jelzőberendezéseket így azok használata javasolt.

 

Amennyiben nagyobb túlzott huzat alakul ki a kéményben, akkor akár szilárd tüzelésű, akár gázkészülékről legyen szó, a készüléken több levegő áramlik keresztül, mint amennyi feltétlen szükséges a jó működéshez. Megnövekszik az égés légfelesleg-tényezője vagy/és a gázkészülék esetén a deflektoron beáramló hígító
levegő mennyisége.

Bukó szélnél Grox a huzatszabályzó sokat segít a kéménybeli áramláson a szabad csővéghez képest. Nagyban csökkenti a visszatorlasztó hatást.

A szilárd tüzelésű berendezéseknél gyakran előfordul, hogy nagy légfelesleg tényezővel működnek. A Grox huzatszabályzó szabályozza a huzatot és így optimális égést és energia megtakarítást hoz létre.

Állagmegóvás

Rendeltetésszerű használat esetén - ld. Használati Utasítás! -, a gázok elégetésével megemeli az égési hőmérsékletet, tökéletesíti az égést az égéstérben. Megakadályozza a kéményben a káros anyagok lerakódását, kicsapódását: pl. kátrány és korom.
Folyamatos használat mellett a régi lerakódásokat is eltávolítja, így elkerülhető a kémény- és az égéstér belsejének károsodása. Ezen tulajdonsága miatt hideg falú kormos, kátrányos kémények esetében is javasolt a használata. Használata előtt ilyen esetben azonban ajánlatos a kéményt megtisztítani.

Környezetvédelem

A Grox huzatszabályzó csökkenti a károsanyag-kibocsájtást. Visszatérő probléma a szálló por és az ebből adódó szmogveszély is. A huzatszabályzó alkalmazása egyenletesebbé teszi a füstgáz áramlását, a tökéletesebb égés miatt nagymértékben csökkenti a por, pernye és korom kikerülését a kéményből. Ezzel a környezet por, füst és koromterhelése jelentősen csökkenthető.

Garancia,
engedélyek, minősítések

A Grox huzatszabályzó CE minősítéssel és ÉMI-engedéllyel is rendelkezik. A termék égéstermék-elvezető rendszerekbe és szellőztető kürtőkbe építve, kitorkolás-módosító végelemként alkalmazható. ÉMI engedély száma: AVJ A-155/2011. A termékre 3 év garanciát nyújt a gyártó.

Grox
Huzatszabályzó műszaki jellemzők

A Grox huzatszabályzó különböző méretekben kapható kör, vagy négyzet alakú kürtőkre egyaránt, vagy egyedi méretben is rendlehető. Anyaga koracél (inox), hosszú élettartamra tervezve. Saválló, időtálló, normál esetben nem igényel takarítást és karbantartást. Rendkívül könnyen és egyszerűen szerelhető, bármely típusú kéményre könnyen rögzíthető.

A huzatszabályzó, eleve rosszul működő kis huzatú kémény esetében csak előzetes szakértői vélemény és átalakítás után alkalmazható! Felhelyezése előtt minden esetben győződjön meg tüzelőberendezése és kéménye állapotáról. Rossz tüzelőberendezés és rossz állapotú kémény esetén nem használható!

HASZNÁLATI UTASÍTÁS IDE KATTINTVA LETÖLTHETŐ!

Adatok
Cikkszám
GROXszabalyzo
Tömeg
6 kg/db